Lise Bech Bendix synger om Wien, Faust og regimentets datter. Pr-foto

Så er det tid for "Nytårskoncerten"

15. januar 2015 Kl. 22:44

Hindsholm Musikforening byder på et utraditionelt program for sin koncert søndag i Kertemindehallen

Kerteminde: Eventyrfortælleren H.C. Andersen får - per substitut - debut som operasolist hos Hindsholm Musikforening, der på søndag kl. 15 byder på sin årlige "Nytårskoncert" i Kertemindehallen.

Substitutten er skuespilleren Torben Iversen, der i årevis har underholdt med materiale af H.C. Andersen.
I den forbindelse medvirkede han, da Hindsholm Musikforenings "Nytårskoncert" i 2005 var én af de første markeringer af digterens 200 års fødselsdag.

Torben Iversen skal også i år optræde som H.C. Andersen i et potpourri af melodier fra filmen "Hans Christian Andersen", men han kommer også på scenen i den uvante solistrolle som Jeronimus i Carl Nielsens opera "Maskerade":
Endelig skal Torben Iversen være fortælleren i "Et musikalsk eventyr" af Hans Schreiber, som Nenia Brassband og FDF's orkester leverer musikken til i deres afdeling af koncerten.

Hindsholm Musikforenings Orkester - i samspil med Årslev Symfoniorkester - åbner eftermiddagen sammen med koret Sine Nomine.
Det sker med indtogsmarchen til "Zigeunerbaronen" af Johan Strauss.
Siden overtages scenen for en tid af koncertens kvindelige sangsolist, koloratursopranen Lise Bech Bendix, Nyborg. Det sker med Rudolf Sieczynskis "Wien, du Stadt meiner Träume" og juvelarien fra Charles Gounods opera "Faust" samt - sammen med koret - i operaen "Regimentets datter" af Gaetano Donizetti.

Det utraditionelle program omfatter også den sjældent spillede "Fyens Jernbane Galop" af C.C. Møller og "Højby Skyttemarch" af Niels "Maler" Jørgensen, far til Carl Nielsen.