Festlig start på nytåret

18. januar 2015 Kl. 21:56

Publikum var begejstret for solisterne - Lise Bech Bendix og Torben Iversen - ved Hindsholm Musikforenings Nytårskoncert i Kertemindehallen

Kerteminde: At dømme efter publikums begejstring kunne man måske tro, at Hindsholm Musikforenings Nytårskoncert i går kunne tåle en hurtig gentagelse.
Men programmet spilles ikke på næste søndag igen. Selv om vi i denne avis - i én af adskillige omtaler - kom til at annoncere koncerten en uge for sent.

Det har nu ikke snydt ret mange i den trofaste publikumsskare. Stolerækkerne i hallen var pænt fyldt, så der som vanligt blev gættet på et publikum­ på den pæne side af de 400.

Som vanligt var det også de modne årgange, der fandt vej til koncerten. Der var langt mellem tilhørere under de 50 år. Af samme grund var det måske anbefalelsesværdigt med en anden logistik under pausen. Med mange gangbesværede ville det være fint, hvis ikke alle skulle op ad trappen til cafeteriet for at få kaffe og kage - lagkagen kunne måske bæres ned til publikum.

Et overflødighedshorn

Hvad underholdningen og musikken angik havde man dækket op med et overflødighedshorn.

Med den unge koloratursopran Lise Bech Bendix var der sørget for sanglig kvalitet. Det var der enighed om. At skuepilleren, H.C. Andersen-fortolkeren Torben Iversen også skulle forsøge sig som operasanger var mere overraskende. Han forsikrede også selv, at det både var første og sidste gang, at han indlod sig på dét.

Hans indsats med gnavpotten Jeronimus' sang fra Carl Nielsen-operaen "Maskarade" blev dog venligt modtaget.
- Vi har aldrig hørt noget lignende, lød det vittigt og rammende fra Nytårskoncertens faste konferencier, Niels Hansen.
Nytårskoncerten åbnede traditionen tro med et Johan Strauss-nummer, nemlig indtogsmarchen fra operetten "Zigeunerbaronen" med deltagelse af koret Sine Nomine, der i øvrigt viste alsidige evner under koncerten.
Udover at være en god ledsager for solisterne kom kormedlemmerne også salen rundt som vogne til et hjemmebygget futtog, mens man havde sporet ind på et sjældent nummer af C.C. Møller - Fyens Jernbane Galop.
Dette musikstykke blev komponeret i forbindelse med indvielsen af jernbanen over Fyn. I - nej ikke 1864 - men derimod i 1865.

Samme år blev Danmarks store komponist, Carl Nielsen, født. Han var som nævnt på programmet med "Maskarade", men også med forspillet til andet akt af operaen "Saul og David".