Artikel i Fyens Stiftstidende d. 28.4.05-Og efter koncerten skrev Kjerteminde avis 6/5 2005:

Under hvide blomkålsskyer og en blå himmel græsser en flok røde køer fredsommeligt omkring en stendysse.
Maleriet hænger meget passende på væggen i Dalby Forsamlingshus, og det var også meget passende at det netop var under denne skildring af klassisk Hindsholm idyl, at Hindsholms Musikforenings Orkester – Hindsholm Symfoniorkester – kunne fejre sit 75 års jubilæum onsdag d. 4. maj.
For en fyldt sal gav orkestret en række klassikere til bedste, og man måtte endnu engang forundres over at en så ydmyg plet på verdenskortet har kunnet fostre et fuldt besat, og endog ganske velspillende, symfoniorkester. Et faktum der vidner om et overskud og en livsglæde som ellers bliver sværere og sværere at opdrive i vor fortravlede tidsalder. Det er måske derfor langt de fleste af orkestrets musikere er lidt grå i toppen. Men trofaste er de – tre af de nuværende medlemmer har spillet i orkestret i mere end 60 år.
Hindsholm Symfoniorkester har gennem tiden haft adskillige professionelle musikere som solister ved deres koncerter, og denne gang var det de næsten lokale førsteviolinister fra Odense Symfoniorkester, ægteparret Gitana og Kajetan Balaban, bosat i Kerteminde, der leverede de solistiske præstationer, bl.a. i det djævelsk svære ”Navarra” af Pablo de Sarasates (eller ”sara-satan”, som konferencier og fløjtenist Niels Hansen sagde).
Netop dette stykke musik voldte orkestret en del kvaler – og ikke kun af musikalsk natur. Man ejede nemlig ikke noderne, og det lykkedes heller ikke at låne dem. Derfor var der noget der tydede på at foreningen modstræbende måtte have fat i tegnebogen, indtil Nordfyns Bank sprang til som sponsor, og betalte de godt 1100 kr. for partituret.
- Stykket varer seks minutter, og det giver jo en minutpris på rundt regnet 250 kr, mente Niels Hansen, men tilføjede at der heldigvis stadig var langt op til Tina Turners honorar.
Det blev en god aften under de røde køer, så både Mozart, Bach og Lumbye måtte fornøje sig. Det gjorde publikum i hvert fald, og belønnede orkestret med taktfaste klapsalver. Men der var også om at nyde det, for næste gang vi får Hindsholm Symfoniorkester at høre, bliver først om et halvt års tid, til den traditionelle nyt-årskoncert i 2006.

Læs, hvad Kerteminde Ugeavis skrev 16/5:
Her