Hindsholm Musikforening.

Forårskoncerten 2010


PRESSEMEDDELELSE FØR KONCERTEN:APRIL 2010 Hindsholm Musikforenings Orkester fejrer fødselsdag
Koncert i Dalby Forsamlingshus den 28. april

Det er i år 80 år, siden Hindsholm Musikforenings Orkester blev oprettet, og det markeres ved en fødselsdagskoncert i Dalby Forsamlingshus onsdag den 28. april kl. 19.30.
Koncertdatoen ligger tæt op ad en anden musikalsk fødselsdag, idet det få dage senere er 200 året for komponisten H. C. Lumbyes fødsel. Hindsholm-orkesteret har et særligt forhold til en af hans kompositioner, idet hans ”Koncertpolka for to violiner” altid har været spillet, når orkesteret har fejret en af sine mærkedage, og ofte har solisterne været tidligere medlemmer af orkesteret, som senere har gjort musikalsk karriere. Således også denne gang :
Knud Aage Larsen havde allerede tilknytning til Hindsholm-orkesteret i dets allerførste år, og han er den ene af koncertens to solister. Han har i det meste af sit liv haft sit virke i hhv. Det kgl. Kapel og Odense Symfoniorkester, og han er stadig i sin høje alder aktiv som orkestermusiker, solist og underviser. Den anden solist er violinist i Odense Symfoniorkester Stig Andersen, som var Hindsholm-orkesterets dirigent i perioden 2000-2007.
Koncerten slutter festligt med Kay W. Hansens ”Nyborg March”. Ved det tattoo, som sidste år i august blev afholdt i Nyborg, var denne march det store fælles slutnummer, og af programmet fremgik det, at marchen blev komponeret midt i 1960’erne og overdraget til Nyborg by. Sandheden er imidlertid, at den blev komponeret til Hindsholm Musikforenings jubilæumskoncert i 1950 på foranledning af orkesterets daværende dirigent Laur. Petersen, der var en personlig bekendt af Kay W. Hansen. Titlen ”Nyborg March” har den sikkert fået, fordi komponisten var organist i Nyborg.
Programmet består desuden af ouverturen til Verdis opera ”Nabucco”, Schuberts symfoni nr. 8 i h moll (”den ufuldendte”), Leroy Andersons ”Blue Tango” samt et potpourri over melodier af George Gershwin.
Billetter a 50 kr. sælges ved indgangen fra kl. 19, og efter koncerten er der mulighed for at købe kaffe og kage.

Tilbage