Hindsholm Musikforening.

Forårskoncerten 2011


PRESSEMEDDELELSE FØR KONCERTEN:

    april 2011

 

Forårskoncert i Dalby

 

Til trods for, at de offentlige tilskud på kulturens område hele tiden bliver mindre og mindre, samtidig med at udgifterne er stadigt stigende, holder Hindsholm Musikforenings Orkester  endnu fanen højt og indbyder til forårskoncert i Dalby Forsamlingshus onsdag 27. april kl. 19.30.

Det sker undertiden, at en komponists ukendte værker er fuldt på højde med – og sommetider endda bedre end – de ting, som er blevet kendte og populære. Det er der et par eksempler på ved koncerten, der dirigeres af Henning Kjær. Jacob Gades ”Tango Jalousi” var en overgang så udbredt, at den blev spillet døgnet rundt et eller andet sted på jordkloden. Måske det mest kendte musikstykke nogensinde. Men hvor mange kender mon Gades ”Tango Romanesca” ?  Denne tango står på programmet ved forårskoncerten, og solist er violinisten Stig Andersen fra Odense Symfoniorkester, der var Hindsholm-orkesterets dirigent 2000 – 2007.

Makkerparret Lerner og Loewe, der fejrede store triumfer med musicalen ”My Fair Lady”, er også ophavsmændene til en herhjemme ganske ukendt musical ved navn ”Paint Your Wagon”, som foregår i det klassiske amerikanske guldgravermiljø. Musicalen er fuld af god og festlig musik, som publikum kan glæde sig til at høre et udtog af.

Den danske guldalder er repræsenteret ved ouverturen til J. P. E. Hartmanns og H. C. Andersens opera ”Liden Kirsten” samt 1. satsen af Niels W. Gades store symfoni nr. 1 med tilnavnet ”På Sjølunds fagre sletter”. Derudover indeholder programmet Johann Strauss’ vals ”Morgenblätter” og marchkongen John Ph. Sousas ”Highschool Cadets”.

Billetter a 50 kr. sælges ved indgangen fra kl. 19, og efter koncerten er der mulighed for at købe kaffe og kage.    

Tilbage