Hindsholm Musikforening.

Forårskoncerten 2012


PRESSEMEDDELELSE FØR KONCERTEN:

Hindsholm-orkesteret går nye veje Forårskoncerten i Dalby 9. maj Onsdag den 9. maj kl. 19.30 holder Hindsholm Musikforenings Orkester traditionen tro sin forårskoncert i Dalby Forsamlingshus. Ved koncerten medvirker som gæster også Aarslev Symfoniorkester.

De to små symfoniorkestre har fælles dirigent, Henning Kjær, og her i foråret har de hver for sig indøvet det samme program. Ved koncerten i Dalby er de to orkestre slået sammen til ét, og koncerten gentages dagen efter i salen på Ringe Bibliotek.

Der indledes med 2 satser af Bizets L’Arlesienne Suite nr. 2. Derefter følger et stykke russisk musik: ”Fyrstens Indtog” fra Ippolitow Iwanows ”Kaukasiske skitser”, og 1. afdeling af koncerten slutter med en suite af Mussorgskijs ”Udstillingsbilleder”. Det er et værk, som selv professionelle orkestre har stor respekt for, så her har de hindsholmske og midtfynske amatører fået deres sag for, selv om det originale orksterarrangement er endnu vanskeligere at spille.

Et af orkesterets medlemmer, Claus Clausen, skrev for et par år siden en lille march. I anledning af Dalby Forsamlingshus’ 100 års jubilæum er marchen blevet instrumenteret for symfoniorkester, og ved koncerten spilles den under titlen ”Hilsen til Dalby Forsamlingshus”. Her har orkesteret holdt til siden 1930’erne, så det er naturligt således at ønske til lykke med jubilæet. Koncertens 2. afdeling indeholder desuden forskellige populære numre, bl.a. et udtog af musicalen ”Spillemand på en tagryg”.

Billetprisen er 50 kr. og dørene åbnes for publikum kl. 19.00. Efter koncerten er der mulighed for at deltage i fælles kaffebord.

Til efteråret vil de to orkestre på forsøgsbasis indlede et tættere samarbejde. Orkestrene supplerer hinanden perfekt instrumentalt set, så de nogenlunde danner et symfoniorkester, hvor man ikke er afhængig af udefra kommende assistenter ved koncerterne i samme grad som i de senere år. Der er dog altid plads til flere musikere – ikke mindst strygere – i det forenede orkester.

Samarbejdet mellem de to orkestre betyder desværre også indtil videre et farvel til Dalby Forsamlingshus som øvelokale. Af praktiske grunde vil de ugentlige fælles orkesterprøver foreløbig blive afholdt på skolen i Aarslev. Hindsholm Musikforenings Orkester har dog stadig hjemsted på Hindsholm.    

Kerteminde Ugeavis skrev 2/5:

☺Klik her for at lukke dette vindue

Tilbage