logo

Orkesteret, der er et amatørsymfoniorkester, blev oprettet i 1930 af skomager H. P. Christiansen i Dalby. Han var tillige violinist og det lokale musikalske kraftcenter. Orkesteret bestod dengang næsten udelukkende af lokale folk. I dag kommer de fra hele Fyn. Indtil for få år siden var der ca. 30 faste medlemmer af orkesteret (strygere, træ- og messingblæsere, slagtøj), men som de fleste andre orkestre af den type har man oplevet en betydelig nedgang i medlemstallet, idet der efterhånden kun er et fåtal, som spiller de traditionelle orkesterinstrumenter.
Formålet
Orkesteret fungerer under reglerne for fritids- og aftenskoleundervisning, og formålet er at samle musikinteresserede til fremme for amatørmusikken i Danmark ved at dyrke orkesterspil samt ved koncerter at imødekomme og vække folks interesse for musik. Det er åbent for enhver, der kan spille et orkesterinstrument, forudsat der er en ledig plads i den pågældende instrumentgruppe. Blandt strygerne er der altid plads til flere.
Prøverne
I vinterhalvåret holdes orkesterprøve onsdag aften kl. 19.15. Prøverne finder nu sted på Broskolen i Årslev. Det skyldes, at der tidligere var et fast samarbejde med Årslev Symfoniorkester.
Repertoiret
Orkesteret spiller hovedsagelig den lettere klassiske musik. Tidligere afholdtes hvert år en stor nytårskoncert i Kertemindehallen med kendte og populære solister. Nu afholdes en forårskoncert i Dalby Forsamlingshus og på Ringe Bibliotek. Derudover holdes enkelte andre koncerter.

Søg i alle dele af hjemmesiden eller se oversigt over indholdet:
index sitemap advanced75 års jubilæumskoncert i 2005. Ægteparret Gitana og Kajetan Balaban
(øverst til højre på billedet) medvirkede som solister og Stig Andersen (2. række nedefra , no 2 fra venstre) var dirigent, alle 3 fra Odense Symfoniorkester.
Koncerter i efteråret 2023
1. Fyraftenskoncert sammen med Kor Sine Nomine på Musikbiblioteket i Odense d. 31.10 kl. 16.30

2. Koncert sammen med Kor Sine Nomine i Veflinge Kirke d. 23.11 kl. 19.30

3. NÆSBY KAMMERORKESTER afholder værkstedskoncert ONSDAG 22. NOVEMBER KL. 16.30 på adressen Bakkegårdens Musikskole, Svendborgvej 329, Højby.

Koncerten varede ca. 1 time, og der var gratis Kaffe/te og entré til alle.