overskrift

Orkestret, der er et amatørsymfoniorkester, blev oprettet i 1930 af skomager H. P. Christiansen i Dalby. Det havde altså 75års jubilæum i 2005. H. P. Christiansen var tillige violinist og det lokale musikalske kraftcenter. Orkestret bestod dengang næsten udelukkende af lokale folk. Idag er der indledt et samarbejde med Årslev Amatørsymfoniorkester, der spiller under den samme dirigent.
Det samlede orkester kommer til at bestå af ca. 30 faste medlemmer.
Formålet
Orkestret fungerer under reglerne for fritids- og aftenskoleundervisning, og formålet er at samle musikinteresserede til fremme for amatørmusikken i Danmark ved at dyrke orkesterspil samt ved koncerter at imødekomme og evt. vække folks interesse for musik.
Repertoiret.
Orkestret spiller hovedsagelig den lettere klassiske musik. Hvert år holdes en stor nytårskoncert i Kertemindehallen med kendte og populære solister, samt en forårskoncert i Dalby Forsamlingshus. Derudover afholdes enkelte andre koncerter. Siden 2012 er der blevet afholdt 2 forårskoncerter om året i henholdsvis Dalby Forsamlingshus og i Ringe Bibliotek.

Søg i alle dele af hjemmesiden eller se oversigt over indholdet:
index sitemap advanced
site search by freefind

Billedet er fra forårskoncerten 2005, hvor ægteparret Balaban øverst til højre var solister.

Sæsonplan 2018-19

Sæsonen begynder onsdag aften den 19. september, hvor Hindsholm Musikforenings Orkester og Aarslev Symfoniorkester holder den første prøveaften. Prøven foregår som altid på Broskolen i Aarslev, og evt. nye orkestermedlemmer – ikke mindst strygere – er velkomne. Det bliver sidste sæson, hvor Henning Kjær er dirigent. Han stopper til sommeren 2019, efter at han til den tid vil have været dirigent for Hindsholm-orkesteret i 12 år. Aarslev-orkesteret har hen ledet i alle de mange år, det har eksisteret. Der er endnu ikke fundet en afløser.
Den kommende nytårskoncert er planlagt til at finde sted i Kertemindehallen søndag eftermiddag den 13. januar 2019. Ud over symfoniorkesteret medvirker også koret Sine Nomine og Nenia Brassband i samarbejde med FDF-orkesteret fra Odense. Som sangsolist er engageret Erik Bekker Hansen. Han er tenor og stammer fra Midtfyn. Som sanger har han sit virke ved Den jyske Opera. På programmet står bl.a. populære toner af Johann Strauß, Emil Reesen og Stephen Foster
Forårskoncerterne ligger onsdag aften den 8. maj på Ringe Bibliotek og torsdag aften den 9. maj i Dalby Forsamlingshus. Programmet vil spænde fra Beethoven til The Beatles.
Endelig medvirker symfoniorkesteret ved en koncert på Bramstrup Gods lørdag eftermiddag den 11. maj, hvor flere forskellige midtfynske kor og orkestre vil give publikum en festlig eftermiddag.