overskrift

Orkestret, der er et amatørsymfoniorkester, blev oprettet i 1930 af skomager H. P. Christiansen i Dalby. Det havde altså 75års jubilæum i 2005. H. P. Christiansen var tillige violinist og det lokale musikalske kraftcenter. Orkestret bestod dengang næsten udelukkende af lokale folk. Idag er der indledt et samarbejde med Årslev Amatørsymfoniorkester, der spiller under den samme dirigent.
Det samlede orkester kommer til at bestå af ca. 30 faste medlemmer.
Formålet
Orkestret fungerer under reglerne for fritids- og aftenskoleundervisning, og formålet er at samle musikinteresserede til fremme for amatørmusikken i Danmark ved at dyrke orkesterspil samt ved koncerter at imødekomme og evt. vække folks interesse for musik.
Repertoiret.
Orkestret spiller hovedsagelig den lettere klassiske musik. Hvert år holdes en stor nytårskoncert i Kertemindehallen med kendte og populære solister, samt en forårskoncert i Dalby Forsamlingshus. Derudover afholdes enkelte andre koncerter. Siden 2012 er der blevet afholdt 2 forårskoncerter om året i henholdsvis Dalby Forsamlingshus og i Ringe Bibliotek.

Søg i alle dele af hjemmesiden eller se oversigt over indholdet:
index sitemap advanced
site search by freefind

Billedet er fra forårskoncerten 2005, hvor ægteparret Balaban øverst til højre var solister.

Sæsonplan 2018-19

Sæsonen begynder onsdag aften den 19. september, hvor Hindsholm Musikforenings Orkester og Aarslev Symfoniorkester holder den første prøveaften. Prøven foregår som altid på Broskolen i Aarslev, og evt. nye orkestermedlemmer – ikke mindst strygere – er velkomne. Det bliver sidste sæson, hvor Henning Kjær er dirigent. Han stopper til sommeren 2019, efter at han til den tid vil have været dirigent for Hindsholm-orkesteret i 12 år. Aarslev-orkesteret har hen ledet i alle de mange år, det har eksisteret. Der er endnu ikke fundet en afløser.
Den kommende nytårskoncert er planlagt til at finde sted i Kertemindehallen søndag eftermiddag den 13. januar 2019. Ud over symfoniorkesteret medvirker også koret Sine Nomine og Nenia Brassband i samarbejde med FDF-orkesteret fra Odense. Som sangsolist er engageret Erik Bekker Hansen. Han er tenor og stammer fra Midtfyn. Som sanger har han sit virke ved Den jyske Opera. På programmet står bl.a. populære toner af Johann Strauß, Emil Reesen og Stephen Foster
Forårskoncerterne ligger onsdag aften den 8. maj på Ringe Bibliotek og torsdag aften den 9. maj i Dalby Forsamlingshus. Programmet vil spænde fra Beethoven til The Beatles.
Endelig medvirker symfoniorkesteret ved en koncert på Bramstrup Gods lørdag eftermiddag den 11. maj, hvor flere forskellige midtfynske kor og orkestre vil give publikum en festlig eftermiddag.


Nytårskoncert i Kertemindehallen 13. januar 2019
Nu igen med scene. Billetsalg fra mandag 10. december

De sidste to år har Hindsholm Musikforenings store nytårskoncert i Kertemindehallen været ramt af kommunale besparelser, der har betydet, at man ikke har kunnet disponere over hallens scene. Man har måttet nøjes med en lille forhøjning til solisterne, og alt i alt har det været svært for publikum at se, hvad der foregik. Men så tog en af sidste års tilhørere affære. Det er nu lykkedes ham at skaffe et par anonyme sponsorer, så sceneforholdene ved den kommende koncert igen bliver publikumsvenlige.
Nytårskoncerten, der er den 28. i en ubrudt række, finder denne gang sted søndag den 13. januar 2019 kl. 15.00 i Kertemindehallen.
Koncerten begynder med ”Vær velkommen, Herrens år” og slutter som altid med Champagnegaloppen. Hvad der foregår derimellem, følger også traditionerne. En af dem er, at solisten på en eller anden måde har tilknytning til Fyn. Årets solist er tenoren Erik Bekker Hansen. Han stammer fra Gislev og blev i 1991 student fra Midtfyns Gymnasium med musik som speciale. Siden er han uddannet som sanger fra Nordjysk Musikkonservatorium, og fra 2003 har han haft sit virke på Den jyske Opera, hvor han gennem årene med stor succes har haft solistiske opgaver ved korkoncerter og i sceniske produktioner som f.eks. ”La Traviata”, ”Figaros Bryllup” og ”Madame Butterfly”. For nylig havde han hovedrollen i Michael Bojesens børneopera ”Det er så sandt som det er løgn”. Erik Bekker Hansen, der har modtaget flere musikpriser, optræder også som solist i oratorier af bl.a. Bach og Händel og som liedsanger med koncerter i både ind- og udlandet. Ved nytårskoncerten i Kerteminde synger han bl.a. ”Dein ist mein ganzes Herz”, Anthem fra ”Chess” samt ”Sangen har vinger” og ”Livets Glæder” fra Emil Reesens operette ”Farinelli”.
Hindsholm Musikforenings Orkester / Aarslev Symfoniorkester akkompagnerer solisten og spiller desuden bl.a. ouverturen til Johann Strauß’ operette ”Zigeunerbaronen” og valsen ”Geschichten aus dem Wienerwald” samt Leroy Andersons charmerende ”The Waltzing Cat”. Koret Sine Nomine medvirker i forskellige ting, herunder et potpourri over Stephen Foster –melodier. Endelig har Nenia Brassband / FDF sin egen afdeling med musik, som spænder fra Kim Larsen (”Jutlandia” og ”Vi er dem, de andre ikke må lege med”) til Dmitri Schostakovitsch (Jazzvals nr. 2), samt bl.a. highlights fra Disney-naturfilmen ”The Wild”, ”The Floral Dance”, der i mange år lå som nr. 1 på de engelske hitlister i netop den særlige brassbandversion, og Johann Strauß’ udødelige ”Radetzky Marsch”.
Billetter til nytårskoncerten sælges fra kiosken i SuperBrugsen, Kerteminde, fra mandag den 10. december. Billetprisen er uændret 130 kr., og børn i følge med voksne har gratis adgang. På koncertdagen kan resterende billetter købes ved indgangen fra kl. 14.15.


Herunder billede af solisten.