overskrift

Orkestret, der er et amatørsymfoniorkester, blev oprettet i 1930 af skomager H. P. Christiansen i Dalby. Det havde altså 75års jubilæum i 2005. H. P. Christiansen var tillige violinist og det lokale musikalske kraftcenter. Orkestret bestod dengang næsten udelukkende af lokale folk. Idag er der indledt et samarbejde med Årslev Amatørsymfoniorkester, der spiller under den samme dirigent.
Det samlede orkester kommer til at bestå af ca. 30 faste medlemmer.
Formålet
Orkestret fungerer under reglerne for fritids- og aftenskoleundervisning, og formålet er at samle musikinteresserede til fremme for amatørmusikken i Danmark ved at dyrke orkesterspil samt ved koncerter at imødekomme og evt. vække folks interesse for musik.
Repertoiret.
Orkestret spiller hovedsagelig den lettere klassiske musik. Hvert år holdes en stor nytårskoncert i Kertemindehallen med kendte og populære solister, samt en forårskoncert i Dalby Forsamlingshus. Derudover afholdes enkelte andre koncerter. Siden 2012 er der blevet afholdt 2 forårskoncerter om året i henholdsvis Dalby Forsamlingshus og i Ringe Bibliotek.

Søg i alle dele af hjemmesiden eller se oversigt over indholdet:
index sitemap advanced
site search by freefind

Billedet er fra forårskoncerten 2005, hvor ægteparret Balaban øverst til højre var solister.

Forårskoncert i Ringe og Dalby den 8. og 9. maj 2019

fra Beethoven til Beatles

Hindsholm Musikforenings Orkester i samarbejde med Årslev Symfoniorkester holder i år forårskoncert på biblioteket i Ringe onsdag den 8. maj og i Dalby Forsamlingshus torsdag den 9. maj. Begge koncerter begynder kl. 19.30. Det forenede symfoniorkester spiller under ledelse af Henning Kjær. Lørdag den 11. maj medvirker orkesteret ved en stor midtfynsk fælleskoncert på Bramstrup, og disse koncerter bliver hans sidste som fast dirigent. Derefter trækker han sig tilbage efter at have ledet Hindsholm-orkesteret i 12 år. Årslev-orkesteret har han ledet siden dets oprettelse i 1981.

Programmet byder på kendte klassiske og populære toner: Carl Nielsens ”Orientalsk Festmarch”, 2. og 3. sats af Beethovens 1. symfoni, Intermezzoet fra ”Cavalleria Rusticana”, Eric Coates’ ”By The Sleepy Lagoon”, Arabisk Dans af Edv. Griegs ”Per Gynt suite nr. 2”, Leroy Andersons ”Blue Tango”, et potpourri med titlen ”The Best Of The Beatles” og som en festlig afslutning Axel Frederiksens “Københavnermarch”.

Desuden er der et indslag med koret ”Sine Nomine”. I flere år har koret medvirket ved Hindsholm Musikforenings nytårskoncerter i Kertemindehallen, men altid i værker for kor og orkester eller som ”backing-group” til sangsolisterne. Ved forårskoncerten kan publikum opleve, at koret også godt ”kan selv”. Koret ledes af Claus Clausen.

Billetter a 60 kr. sælges ved indgangen, og i Dalby er der efter koncerten mulighed for at deltage i fælles kaffebord.


Foto: Henning Kjær ved nytårskoncerten 2019.

Henning Kjær