Historisk s. 7. 2000-2007 Til bunden og links▼


Klik HER for at se anmeldelsen i Kjerteminde Avis af forårskoncerten 2003


75 års jubilæumskoncerten 4. maj 2005 i
Dalby Forsamlingshus

Interview med Arne Christiansen, søn af orkesterets grundlægger► Se foromtale og anmeldelse af koncerten► Formandens tale efter koncerten 4.5.05►
Nytårskoncerten 2005 fandt sted søndag den 16. januar – dagen efter Hindsholm Musikforenings Orkesters 75 års fødselsdag. Jubilæet blev selvfølgelig markeret ved nytårskoncerten, men den egentlige jubilæumskoncert fandt naturligvis sted i Dalby Forsamlingshus – orkesterets faste tilholdssted.

HH-Ork 4-5-05
Hindsholm Musikforenings Orkester 4. maj 2005. Foto: Christel Dall, Kjerteminde Avis.

Klik på billederne for at se flere fra koncerten, alle taget af Christel Dall, Kjerteminde Avis
Gitana og Kajetan Balaban
Solisterne
Salen ovenfra
Salen ovenfra
Niels Hansen
5 Nærbilleder

Et 100 års jubilæum fejret på Ryslinge Højskole

Fynske Musikantere var et amatørsymfoniorkester, der i 1907 blev oprettet af komponisten og højskolemanden Thorvald Aagaard (”musikantere” er den korrekte fynske flertalsform. I ental hedder det ”musikanter”). I de første mange år, hvor radio og fjernsyn endnu ikke eksisterede, kunne der samles flere hundrede tilhørere til koncerterne. Orkesteret blev kendt i hele Danmark og var ofte på tourné.


▲Fynske Musikantere på tourné (Fra Povl Chr. Balslev: Thorvald Aagaard)

Fynske Musikantere blev nedlagt kort efter orkesterets 90 års jubilæum i 1997, men i 2007 besluttede Hindsholm Musikforenings Orkester at holde en koncert på Ryslinge Højskole i anledning af, at Thorvald Aagaards legendariske orkester det år kunne have fejret 100 års jubilæum. Koncerten blev arrangeret i samarbejde med foreningen ”Musik på Midtfyn”. Hindsholm-orkesteret spillede under ledelse af Peter Holling, operasanger Jesper Buhl var solist, og der var også medvirken af Ryslinge Sangkor. Som indledning blev som fællessang sunget ”Ekspressen kommer brusende” – en sang som en gang har været digtet i anledning af en festlighed i Fynske Musikantere. Oluf Rings "Fynske Musikantere drager forbi”, der blev komponeret i anledning af 25 års jubilæet i 1932 og er bygget over melodien ”Fo’ ajle di små blomster” var naturligvis også på programmet. Noderne havde man fremskaffet fra det lokalhistoriske arkiv i Ringe.

Her ses programmet fra koncerten på Ryslinge højskole: