Hindsholm Musikforening.

Nytårsskoncert 2012


PRESSEMEDDELELSE FØR KONCERTEN:

    Nytårskoncerten i Kerteminde søndag den 15. januar 2012 - måske for sidste gang I januar 1992 holdt Hindsholm Musikforenings Orkester sin første store nytårskoncert i Kertemindehallen. Der har i årenes løb været en stigende interesse for koncerten, der har udviklet sig til en populær fast Kertemindetradition, som hvert år kan samle et publikum på omkring 500 tilhørere. Samtidig er der dog også sket det, at det hele tiden er blevet dyrere og mere omstændeligt at få arrangementet stablet på benene. Sidste ”skud på stammen” i den forbindelse er, at der nu skal søges om byggetilladelse til at stille scenen op i hallen ! Og der er endnu mere under opsejling, hvilket desværre kan betyde, at den kommende nytårskoncert bliver den sidste.

Nytårskoncerten – den 21. i rækken – finder denne gang sted søndag den 15. januar 2012 kl. 15.00 i Kertemindehallen. Den dag kan Hindsholm Musikforenings Orkester, som spiller under ledelse af Henning Kjær, iøvrigt fejre sin 82 års fødselsdag. Orkesteret spiller bl.a. to værker af Johann Strauss, nemlig valsen ”Morgenblätter” og ouverturen til operetten ”Zigeunerbaronen”, og som koncertens hovedsolist medvirker den 33-årige danske tenor Mathias Hedegaard.

Mathias Hedegaard begyndte som musicalsanger med bl.a. en hovedrolle i Det ny Teaters opførelse af ”Phantom Of The Opera”. Siden er han uddannet på Operaakademiet. I 2006 fik han sin debut på Det kgl. Teater i Verdis opera ”La Traviata”, og det blev begyndelsen til en karriere med en mængde opgaver både som operasanger, koncertsanger og Liedsanger med engagementer i såvel Danmark som i store dele af Europa samt i USA. I Kerteminde kan publikum glæde sig til at høre Rossinis ”La Danza”, Grev Bonis sang fra operetten ”Czardasfyrstinden”, ”Funiculi, Funicula”, ”Anthem” fra musicalen ”Chess” og ”Sangen har vinger” fra operetten ”Farinelli”.

Mathias Hedegaard har modtaget en række fornemme priser og legater, og når det er lykkedes at lokke ham til Kerteminde, hænger det uden tvivl sammen med, at han et par generationer tilbage har fynske rødder – oven i købet i Hindsholm Musikforening.

Traditionen tro medvirker der også kor ved nytårskoncerten. Denne gang koret Sine Nomine, der ledes af Claus Clausen. Koret synger et potpourri med titlen ”Gode gamle Disney” og medvirker desuden i et par af Mathias Hedegaards solistnumre.

Nenia Brassband dirigeres af Michael Thrane, der også er dirigent for FDF-orkesteret i Odense. De to orkestre har nu indledt et koncertsamarbejde, og i blæserorkesterafdelingen ved nytårskoncerten står der titler på programmet som f.eks. ”The Old Gumbie Cat” fra musicalen ”Cats”, euphoniumduetten ”Perhaps Love”, ”Can can” og filmmusik fra ”Pirates Of The Caribbian”.

Kiosken i SuperBrugsen, Kerteminde, har igen påtaget sig forsalget af billetter. Billetprisen er 120 kr. Dog har børn i følge med voksne gratis adgang. Resterende billetter sælges ved indgangen til Kertemindehallen på koncertdagen fra kl. 14.15.

Tilbage


Læs her hvad Kerteminde Avis skrev før koncerten:
Læs her hvad Fyens Stiftstidende skrev efterkoncerten:

Og på forsiden af Kerteminde Ugeavis:
Til toppen▲