Tilbage

Nytårskoncert i Kerteminde 12. januar 2020

Søndag den 12. januar 2020 kl. 15 kan Hindsholm Musikforening præsentere sin 29. nytårskoncert i Kertemindehallen. Musikforeningens symfoniorkester har fået ny dirigent siden sidst. Den nye dirigent er Henrik Kold, der er konservatorieuddannet violinist og har en alsidig musikalsk baggrund både som dirigent for forskellige fynske orkestre og som orkestermusiker. Desuden er han lærer på Kerteminde Musikskole.
Ved koncerten medvirker traditionen tro også Nenia Brassband i samarbejde med Odense FDF Orkester dirigeret af Michael Thrane samt koret Sine Nomine, der ledes af Claus Clausen.
Koncertens solister er operaægteparret Thomas Storm og Mette-Maria Øyen. Thomas Storm begyndte sin karriere i H. C. Andersen Paraden, og via Nyborg Voldspil, musikkonservatoriet, Det kgl. Operaakademi og diverse koncertsale og operascener er han foreløbig nået frem til at være chef for Den fynske Opera. Mette-Maria Øyen er uddannet på konservatorierne i Odense og Weimar og var allerede i studietiden en ofte benyttet sangsolist i både ind- og udlandet. Hun har haft mange store roller i operaer og operetter, ligesom hun har modtaget flere legater og hædersbevisninger. Begge har tidligere været solister ved nytårskoncerten i Kerteminde. Han medvirkede i 2016, og hun kunne opleves i 2017. Denne gang kommer de begge to, og publikum har noget at glæde sig til.
På programmet står der bl.a. musik af Johann Strauß og H. C. Lumbye, et potpourri over gospelmelodier samt blæserarrangementer bygget over ”When The Saints Go Marching In” og Beatles-melodien ”When I Am Sixtyfour”. Fra opera-, operette- og musicalverdenen er der musikalske godbidder fra ”Figaros Bryllup” og ”Don Juan” (Mozart), ”Barberen i Sevilla” (Rossini), ”Nabucco” (Verdi), ”Carmen” (Bizet), ”Den glade Enke” (Fr. Lehar), ”Landmandsliv” og ”Mød mig på Cassiopeia” (Kai Normann Andersen) og ”Phantom Of The Opera” (A. Lloyd Webber).
Billetter til koncerten sælges i forsalg fra kiosken i SuperBrugsen, Kerteminde. Prisen er 150 kr. Billetsalget starter mandag den 9. december, og evt. resterende billetter sælges ved indgangen på koncertdagen fra kl. 14.15. Børn i følge med voksne kommer gratis ind.

Henrik Kold, dirigent Mette-Maria Øyen, solist Thomas Storm, solist

Fra koncerten:Hindsholm Musikforenings Orkester, dirigent Henrik Kold

Ved ”koncertopførelsen” af dagens ”operetteoperamusical” blev ouverturen sunget af koret i en a cappella-udgave dirigeret af Claus Clausen, og de enkelte numre blev bundet sammen af en ”handling” præsenteret af Thomas Storm.

Opera for alle pengene!


Nenia Brassband / Odense FDF Orkester under ledelse af Michael Thrane.

Den allersidste dans, før vi går hjem.                (Alle billeder er fra Kjerteminde Avis)
Tilbage