Nytårskoncerterne 1992-98
Til bunden

Den første nytårskoncert 19. januar 1992.

Efter ide af orkesterets daværende dirigent Kaj Kruse holdt man i 1992 en stor nytårskoncert i Kertemindehallen med orkesteret selv, Bolvingkoret og sang- og instrumentalsolister. Koncerten blev en succes og er nu blevet til en årligt tilbagevendende begivenhed, som regel den 3. søndag i januar.Nytårskoncerten i 1993 bar præg af, at Kaj Kruse også var dirigent for orkestrene ved friluftsspillene i Otterup og på Frøbjerg Bavnehøj. Ved koncerten medvirkede topnavnene derfra med indslag fra de to forestillinger ”Annie Get Your Gun” og ”Sommer i Tyrol”. Som solister medvirkede også violinisterne Søren Elbæk og Mejdi Petric Elbæk i bl.a. H. C. Lumbyes udødelige ”Koncertpolka for to violiner”.

I 1994 dirigeredes nytårskoncerten af violinisten Carl Sjöberg fra Odense Symfoniorkester. Han havde som konferencier medbragt sin kollega Jørgen Voigt Arnsted (der fungerede som sådan til og med 1998) og som solister Peter Holling og Jesper Rosenkilde, der bl.a. stillede op i en duet (eller duel) for trompet og tombone, nemlig ”I can do better” fra ”Annie Get Your Gun”. Ved denne koncert medvirkede Nenia Brassband for første gang.

Ved nytårskoncerten i 1995 medvirkede også Munkebokoret. Hindsholm-orkesteret blev dirigeret af Jens Bryderup, og solist var operasanger Dorthe Elsebeth Larsen.
Program 1995

Solotrompetist i Danmarks Radio Ole Andersen var hovedsolisten ved nytårskoncerten i 1996, der blev dirigeret af Rastko Roknic. Ud over forskellige populære numre spillede Ole Andersen også solostemmen i to satser fra J. K. J. Nerudas koncert i Es dur for trompet og strygere. Nu er der jo i høj grad grænser for, hvad et amatørsymfoniorkester kan præstere, så på forhånd spurgte orkesterets formand Aksel Søgaard: ”Det der Neruda-stykke…. er det overhovedet noget, der er spilleligt ?” ”Ok ja”, svarede Ole Andersen, ”jeg har lige spillet det med radiosymfoniorkesteret, og der var sgu’ ingen problemer.”

Nytårskoncerten i 1997 blev dirigeret af Asger Bondo, der i øvrigt begyndte sin musikerkarriere i Hindsholm Musikforenings Orkester som ung mand i 1960’erne. På programmet var bl.a. et indslag fra ”My Fair Lady”. Rollen som Eliza Doolittle blev sunget/spillet af sopranen Vibeke Krogsgård, og som Professor Higgins optrådte Kaj Bonde, der nogle år tidligere havde spillet rollen på Nyborg Vold. Ved koncerten medvirkede for første gang Amandakoret (det senere Kerteminde Motetkor) under ledelse af Birgit Lund.

I 1998 var to tidligere voldspillere, skuespillerne Arne Lundemann og Betty Glosted, solister. Koncerten blev dirigeret af Kenneth Larsen.
Til ▲toppen