Om nytaarskoncerten 2006

Til bunden▼

Pressemeddelelse før koncerten:

Nytårskoncerten i Kertemindehallen Søndag den 15. januar 2006 kl. 15.00

For 15. år i træk arrangerer Hindsholm Musikforening nytårskoncert i Kertemindehallen. Koncerten finder sted søndag den 15. januar 2006 kl. 15.00. Ud over Hindsholm Musikforenings Orkester medvirker også Nenia Brassband og Kerteminde Motetkor, og koncertens store klassiske værk, Jean Sibelius' "Finlandia", bliver opført af de to orkestre og koret i fællesskab. Værket er skrevet for det helt store symfoniorkester med en blæserbesætning, som Hindsholm-orkesteret ikke råder over, men når alle gode lokale kræfter forenes, kan meget lade sig gøre.

Nytårskoncerten indledes traditionen tro med "Vær velkommen Herrens år", hvor koret synger for, og de sædvanligvis ca. 500 tilhørere synger med. Så følger Niels W. Gades Morgensang af "Elverskud" ("I østen stiger solen op"), der i 50'erne var særdeles populær og gang på gang blev spillet i radioens ønskekoncerter.

Koncertens øvrige numre er i den traditionelle "nytårsstil" med kendte operette- og musicaltoner, solister og diverse små overraskelser undervejs. Ã…rets sangsoloist er Per Thorhauge, der den sidste halve snes år har slået sit navn fast i det fynske med adskillige store roller ved Frøbjerg Festspil og Nyborg Voldspil samt solistoptræden med bl.a. Odense Politiorkester. I Kerteminde vil han optræde med numre fra "Show Boat", South Pacific" og "Farinelli".

Som solist medvirker også fløjtenisten Christina Enig. Hun er sidsteårsstuderende ved Det fynske Musikkonservatorium, og i efteråret har hun deltaget i den internationale konkurrence for fløjtenister, der hvert andet år afholdes i komponisten Kuhlaus fødeby Uelzen i Tyskland. I Kerteminde vil man dog blive præsenteret for en helt anden side af fløjten, end man er blevet i Uelzen. Nemlig piccolofløjtesoloen "Fløjtespilleren og hans hund" og den virtuose "Elefanten og Myggen", hvor hun får selskab af Kasper Kjerulff, der med sin tuba vil optræde som elefant.

På programmet står desuden bl.a. Strauss-valsen "Sydens Roser", Sousa-marchen "The Washington Post" og i blæserorkesterets afdeling titler som "Salzburg Suite", "Abba Gold" og "Only Love" med Susanne Kjerrumgaard som trompetsolist.

Billetter a 80 kr kan købes på forhånd i kiosken i SuperBrugsen, Kerteminde, samt ved indgangen på koncertdagen fra kl. 14.15. Børn i følge med voksne har gratis adgang.


Programmet til koncerten:

I Fyens Stiftstidende og Nørdøstfyns Avis kunne man læse følgende:

Elefanten og myggen besøgte hallen

KERTEMINDE: Publikum i den tætpakkede Kertemindehal kunne til Hindsholm Musikforenings nytårskoncert i weekenden nyde orkestrets mindste og største instrument spille op til hinanden.
Christina Enig tog rollen som myg med den lille piccolofløjte i den drillende melodi om myggen og elefanten. Mens hun sendte summende triller af sted mod Kasper Kjerulff, gav han den som ægte elefant på tubaen. De blev begge bakket op af Hindsholm Musikforenings eget orkester.
Det var 15. år i træk, at musikforeningen indbød til nytårskoncert, og der var noget for de fleste på programmet.
Sangsolist Per Thorhauge gav småbidder fra Nyborg Voldspil succesen "Show Boat," hvor han fik hjælp af det 50 mand store Kerteminde Motetkor.
Med til koncerten var også Nenia Brassband, som gav musikforeningens eget orkester opbakning på messing siden og spillede deres eget ABBA potpourri.Min Amanda kom på nye flasker.

NYTÅRSKONCERT: Flasker taget i brug for at demonstrere, hvordan fløjter virker
Af Ann Katrine Warren.
KERTEMINDE: Der var både underholdning og undervisning på programmet, da Hindsholm Musikforening holdt nytårskoncert i Kertemindehallen.
Publikum blev grundigt sat ind i, hvordan en fløjte virker. Ved hjælp af (næsten) tomme flasker demonstrerede Niels Hansen og andre musikere fra foreningen forskellen på tonerne. Lektionen endte med, at musikerne blæste sig igennem en langsom og meget susende version af "Min Amanda."
Bagefter viste solist Christina Enig, hvordan orkestrets mindste instrument, piccolofløjten, lyder. I den drillende melodi "Elefanten og Myggen" spillede hun op til Kasper Kjerulff på orkestrets største instrument, tubaen.
15. gang
Det var 15. år i træk, at Hindholm Musikforeningen arrangerede nytårskoncert. Der var 15 musiske værker på programmet, som ud over foreningens eget orkester blev fremført af Nenia Brassband - med 15 musikere.
Kertemindes Motetkor medvirkede med i alt 50 sangere og hjalp sangsolist Per Thorhauge gennem sangen "You are love" fra Love Boat, som Thorhauge sidste år spillede med i ved Nyborg Voldspil.
Sangeren gav den også som syngende vagabond med hatten på sned, der var dus med himlens fugle.
Nytårskoncerten var endnu en gang velbesøgt, og så godt som alle stole var besat af mennesker, som i løbet af eftermiddagen blev præsenteret for et bredt program med både en Straussvals, et ABBA-potpourri, en syngende politihund og meget andet.


Christina Enig og Kasper Kjerulff i aktion.Orkestrets flaskespillere

- og Kjerteminde Avis skrev:Før koncerten:

▲30.11 Prøvesmagning?...............▲De 2 dygtige solister i nytårskoncerten 2006,
i nummeret "Elefanten og myggen"
Klik på et billede for større formatTil for-
siden►
▲Til
toppen
   Tilbage