Om nytaarskoncerten 2008

▼Til bunden



Se pressemeddelelse før koncerten: klik HER

Programmet:



Efter koncerten: læs anmeldelsen i Kerteminde Avis:




-og i Fyens Stiftstidende:

Forbudt flirt med fluen

Af Pernille Fløjstrup Andersen
Masser af kærlighed, fulde sømænd og fuldt hus til Nytårskoncerten i Kertemindehallen

KERTEMINDE: Der var kun en meget lille håndfuld røde billetter tilbage ved indgangen i minutterne inden, Nytårskoncerten i version 17 i går eftermiddag begyndte.
Dermed var der omkring 500 publikummer i Kertemindehallen, og de blev fra første tone sat i arbejde. Som det sig hør og bør, skulle der nemlig hilses velkommen til Herrens år.
Herefter kunne alle læne sig tilbage i stolene og nyde en eftermiddag, hvor musikken var med til at skabe billeder.
Vi begyndte i Orfeus' underverden, hvor festen var i fuld gang, og cancan-dansende kvinder viste ben. Altså for det indre øje. For som fløjtenist Niels Hansen i Hindsholm Musikforenings Orkester sagde.
- Under cancan-temaet kunne man overraske publikum og hente cancan-kvinder på scenen. Vi har valgt at overraske ved ikke at gøre det, sagde fløjtenisten, inden han præsenterede det umage par beståede et en smuk sangerinde med en endnu smukkere stemme og en fed, langhåret flue.

1-2-3-4

Suzi Elena Apelgren og Paul Frederiksen entrede scenen og sang en zzzuuummmmende flueduet. Det var stor kærlighed. Endog så stor, at Niels Hansen efter melodiens slutning i et forsøg på at slå fluen ihjel, knækkende fluesmækkeren.
Hindsholm Musikforenings Orkester trak herefter publikum over i en helt anden verden, hvor der igen kom billeder for det indre øje.
Under Guld- og Sølvvalsen tappede flere de 1-2-3-4-valsetakter med fingrene, og damer i flotte rober blev svunget rundt af velklædte mænd i balsale med højt til loftet og tjenere med sølvbakker. Altså i fantasiens verden.
Sådan blev der hele eftermiddagen sat musik-verdener langt fra Kerteminde. Et potpurri fra "Sound of Music" sendte os ud på de grønne enge og op i træerne iført tøj lavet af gamle gardiner. Vi kom til "Mordor" med "The Lord Of the Rings", og selvfølgelig sluttede det hele med "Champagnegaloppen".

Tappenstregen

Promillen var allerede høj, da første afdeling skulle rundes af med Kerteminde Tappenstreg.
Et hold fulde sømænd vaklede bag et marcherende trekløver gennem hallen. De skræmte borgmester Palle Hansborg-Sørensen på første række med et "overfald", og de fik brede smil og blitzlys med på vejen fra publikum.
Så var det tid til Tappenstregen fra 1977.

Kerteminde Tappenstreg er tre Kertemindesange - "Hos mor derhjemme", "Hør mine venner", "Min Amanda" - som først skulle synges hver for sig af et af de tre kor, herefter samlet, og til sidst var der atter arbejde til publikum, da "Hør mine venner" skulle synges af alle.

  

  

  


Foto: Kim Rune

Til for-
siden►
▲Til
toppen