▼Til bunden  

PRESSEMEDDELELSE

Nytårskoncert i Kertemindehallen

Også i år kan kerteminderne se frem til en festlig nytårskoncert arrangeret af Hindsholm Musikforening. Nytårskoncerten finder sted søndag den 18. januar 2009 kl. 15 i Kertemindehallen.

Nytårskoncerten byder på et genhør med en af de solister, der var med ved den allerførste nytårskoncert i 1992. Nemlig operasanger og musicalstjerne Lise Nees, der dengang var nyuddannet klassisk sanger fra Det fynske Musikkonservatorium. Siden har hun videreuddannet sig i New York, så hun i dag dækker et musikalsk område, der omfatter såvel det klassiske som musicalgenren og det mere rytmiske repertoire. Lise Nees har løst opgaver for Den jyske Opera og Danmarks Radio, hun har været solist med bl.a. Odense Symfoniorkester og Fynske Livregiments Musikkorps og har haft hovedroller i ”Les Miserables”, ”The Sound Of Music”, ”Tordenskjold” og ”Hans Christian Andersen” på de københavnske storscener. Derudover er hun en betydelig sangpædagog, og så er hun oven i købet fynbo, idet hun stammer fra Odense og bor i Korinth.

Ved nytårskoncerten, hvor hun akkompagneres af Hindsholm Musikforenings Orkester under ledelse af Henning Kjær, vil Lise Nees være solist i Franz Lehars klassiske operettearie ”Meine Lippen, sie küssen so heiss” og to numre i jazzagtig stil: ”Summertime” og ”Can’t Help Lovin’ Dat Man”. I sidstnævnte nummer bakkes hun op af Kerteminde Motetkor under ledelse af Birgit Lund. Endelig vil Lise Nees bevæge sig over i en helt anden stil, idet hun vil fremføre H. C. Andersens morsomme digt ”Konen med æggene”, der er sat i musik af Kai Normann Andersen.

Nenia Brassband har i dette efterår indledt et samarbejde med det odenseanske orkester Korupblæserne. Det er meningen, at de to orkestre ved større arrangementer vil optræde som et samlet orkester. Ved nytårskoncerten, hvor dobbeltorkesteret spiller med Ole Thrane som gæstedirigent, kan publikum glæde sig til ”Born Free”, ”Lightas Air”, ”Ding a Dong”, ”All Through The Night” og Strauss’ udødelige Radetzky March.

I valsen fra Schostakowitsch’ såkaldte jazzsuite er Hindsholm Musikforenings Orkester udvidet fra normal symfoniorkesterbesætning med fire saxophoner, piano, guitar og harmonika. Den iørefaldende vals blev iøvrigt ”prøvespillet” ved orkesterets forårskoncert i Dalby Forsamlingshus. På programmet står også Leroy Andersons ”Sandpapirballet” med to ”håndværkere” fra orkesterets egne rækker som solister, et udtog af jazz-operaen ”Porgy og Bess” samt Verdis pompøse triumfmarch fra operaen ”Aida”.

Billetter a 99,95 kr. sælges i forsalg fra kiosken i SuperBrugsen, Kerteminde. Resterende billetter kan købes ved indgangen på koncertdagen fra kl. 14.15. Børn i følge med voksne har gratis adgang.

Billetsalget starter denne gang allerede mandag den 15. december. Man har således mulighed for at give en nytårskoncertbillet som julegave.


Her er et indslag fra nytaarskoncerten 2009, hvor Lise Nees og Kerteminde Motetkor fyrer op under et Showboatnummer, "Can't help lovin' dat man", sunget på dansk:

Tilladelse fra Kerteminde LokalTV og Lise Nees.


Her ses anmeldelsen af koncerten i Kerteminde Ugeavis:


Til for-
siden►
▲Til
toppen

   
▲Til toppen