Til bunden

Pressemeddelelse

NYTÅRSKONCERTEN I KERTEMINDE

Søndag den 16. januar 2011 kl. 15 kan Hindsholm Musikforening for 20. år i træk afholde nytårskoncert i Kertemindehallen. Programmet er i den anledning til dels præget af, at Hindsholm-orkestret har taget nogle af de ting op igen, som man gennem de 20 år har haft fornøjelse af at arbejde med, og som sikkert også må være faldet i publikums smag, idet der hvert år møder omkring 500 trofaste tilhørere op i hallen om eftermiddagen den tredje søndag i januar.
Der er dog også nyheder på programmet. Således slutter koncerten med en komposition af René Højlund Rasmussen, som er klarinettist i Odense Symfoniorkester. Den har meget apropos titlen ”Jubilæumsmarch”. En anden nyhed er et udtog af den festlige musik til musicalen ”Oliver”.
Fr. Loewes musical ”My Fair Lady” har været repræsenteret ved ikke mindre end syv nytårskoncerter. Denne gang er solisterne hentet fra Nislevgaardspillenes succesopførelse i 2008. Niels Erik Clausen og Puk Sander vil optræde som professor Higgins og blomsterpigen Eliza i en række numre akkompagneret af Hindsholm Musikforenings Orkester under ledelse af Henning Kjær.
H. C. Lumbye er næsten lige så uundværlig ved nytårskoncerten i Kerteminde, som Johann Strauss er ved nytårskoncerten i Wien. Publikum kan ud over Champagnegaloppen glæde sig til Britta Polka i en udgave for orkester og kor. Koret er traditionen tro Kerteminde Motetkor, der ledes af Birgit Lund. Strauss er repræsenteret med Radetzky March.
Koncerten byder også på instrumentalsolister. Aleksander Thierlein Jacobsen, som er fra Munkebo og vokset op i Hindsholm-orkestrets slagtøjsgruppe, er nu i gang med en konservatorieforberedende uddannelse i Holstebro. Han skal være solist i xylophonsoloen ”On The Track”. Michael Mathiasen er for nylig blevet ansat som trompetist i Sønderjyllands Symfoniorkester. Han stammer fra Kerteminde og har trådt sine musikalske barnesko i Nenia Brassband. Ved koncerten vil han spille Del Staigers’ virtuose variationer over ”Karneval i Venedig” og desuden stille op i en musikalsk duel hentet fra ”Annie Get Your Gun”. Modparten er Rasmus Henriksen på trækbasun.
Rasmus Henriksen og Michael Thrane er begge dirigenter for koncertens blæserorkester, der er dannet af hhv. Korupblæserne og Nenia Brassband. I denne afdeling af koncerten er Michael Mathiasen solist i ”Three Jolly Sailormen” sammen med to af brassbandets egne trompetister, nemlig Susanne Kjerrumgaard og Kirsten Thrane. Desuden spilles bl.a. et Glenn Miller -potpourri og et udtog af musikken til ”Mary Poppins”.
Forsalget af billetter, der er startet kort før jul, finder sted fra kiosken i SuperBrugsen, Kerteminde. Billetterne koster igen i år 100 kr. Børn i følge med voksne har dog gratis adgang til koncerten. Resterende billetter sælges ved indgangen på koncertdagen fra kl. 14.15.

Tilbage

Anmeldelsen i Kerteminde Ugeavis:- og i Fyens Stiftstidende:Her er de øvrige billeder fra FS:

▲Aleksander, der også kan ses på   
Forsidebilledet    i en noget yngre udgave, med tromme.
Tilbage      
Til toppen