Til bunden

Nytårskoncerten i Kertemindehallen 16. januar 2011

Hindsholm Musikforenings 20. nytårskoncert
Denne koncert blev den 20. i rækken af nytårskoncerter siden starten i 1992. I årenes løb var der ved ikke mindre en 7 koncerter blevet spillet musik fra musicalen ”My Fair Lady”, og ved dette halvrunde jubilæum kom ”My Fair Lady” også til at spille en stor rolle. Man kunne opleve Niels Erik Clausen og Puk Sander, der havde hovedrollerne som Professor Higgins og blomsterpigen Eliza i den succesfulde opførelse i 2008 på Nislevgaard, i et festligt indslag, hvor professoren kæmper for at lære Eliza et pænt og dannet sprog, og hvor hun til gengæld ønsker sin strenge lærer skudt.

Trompetisten Michael Mathiasen, der stammer fra Kerteminde og er vokset op i Nenia Brassband, havde netop konkurreret sig til en stilling i Sønderjyllands Symfoniorkester, men var kaldt hjem som koncertens instrumentale hovedsolist. Sammen med symfoniorkesteret spillede han Del Staigers’ virtuose variationer over ”Karneval i Venedig” og stillede desuden op i en musikalsk duel hentet fra ”Annie Get Your Gun”. Modparten var Rasmus Henriksen på trækbasun.

Nenia Brassband i samarbejde med Korupblæserne spillede under ledelse af hhv. Michael Thrane og Rasmus Henriksen bl.a. marchen ”Hey, Look Me Over, et udtog af ”Mary Poppins”, et potpourri over Glenn Miller –melodier samt en solo for tre trompeter ”Three Jolly Sailormen”, hvor Michael Mathiesen igen stillede op sammen to af orkesterets egne trompetister.

Kerteminde Motetkor under ledelse af Birgit Lund medvirkede i bl.a. H. C. Lumbyes ”Britta Polka”, og symfoniorkesteret dirigeret af Henning Kjær kunne også præsentere et udtog af musicalen ”Oliver”, inden koncerten sluttede med, at koncertens forenede orkestre spillede Tivoligardens Musikkorps’ Jubilæumsmarch, komponeret af klarinettisten René Højlund i anledning af musikkorpsets 100 års jubilæum i 2009. Og som en festlig finale fik man – naturligvis – Champagnegaloppen.






Tilbage      
Til toppen