Nytårskoncerten 2013

Tilbage                   Til bunden

Thorhauge og Ricardo
Thorhauge og Ricardo

-og Kerteminde avis skrev:
Thorhauge og Ricardo

Pressemeddelelse:

Nytårskoncert i Kerteminde Søndag den 13. januar 2013 Selv om udsigten til stærkt stigende udgifter mm. på et tidspunkt så ud til at ville gøre en ende på kertemindernes populære nytårskoncert, er det alligevel lykkedes for arrangøren Hindsholm Musikforening at finde en løsning, så der også bliver nytårskoncert denne gang. Oven i købet uden at det har været nødvendigt at forhøje billetprisen. Koncerten finder sted søndag den 13. januar 2013 kl. 15 i Kertemindehallen. Det bliver den 22. i rækken, og det bliver en traditionel koncert krydret med forskellige utraditionelle indslag.
Hindsholm Musikforenings Orkester har indledt et nærmere samarbejde med Aarslev Symfoniorkester, og det forenede orkester spiller under ledelse af Henning Kjær. I blæserorkesterafdelingen skal man også møde et ”dobbeltorkester”: Nenia Brassband og FDF med Michael Thrane som dirigent. Koret er det samme som sidste år, nemlig Sine Nomine, der til daglig ledes af Claus Clausen.
Årets hovedsolister er Elsebeth Holtze Madsen og Per Thorhauge, der begge især er kendt for flere hovedroller ved friluftsspillene på Nyborg Vold og Frøbjerg Bavnehøj. De har også begge været nytårssolister i Kerteminde i hhv. 2004 og 2006, men denne gang kan publikum glæde sig til at opleve dem sammen i numre fra ”Sommer i Tyrol”, ”Landmandsliv” og ”West Side Story”.
Ud over at akkompagnere solisterne spiller symfoniorkesteret bl.a. ouverturen til Offenbachs operette ”Den skønne Helene”, det ca. 300 år gamle hit Prins Jørgens March, Johann Strauss –valsen ”An der schönen blauen Donau” i en udgave for kor og orkester, og endelig noget så specielt som en Charles Chaplin –inspireret opførelse af Johs. Brahms’ Ungarsk Dans nr. 5. Programmet vil naturligvis også være præget en smule af, at Kerteminde i 2013 kan fejre sit 600 års købstadsjubilæum.
Temaet for blæserorkesterafdelingen er filmmusik. Nummeret med det usædvanlige navn ”Løven, heksen og garderobeskabet” stammer fra filmatiseringen af Narnia-fortællingerne. Desuden er der musik fra ”Starwars”, ”Løvernes Konge” og ”Mamma mia”. Som afslutning spilles den festlige march ”Strike Up The Band” fra filmen af samme navn.
Ud over orkestre, kor og sangsolister er det også lykkedes at engagere Richard Møller Nielsen til koncerten. Han skal optræde i et nummer sammen med Per Thorhauge – en helt anden rolle end den vante som træner for fodboldlandsholdet ! Forsalget af billetter finder sted fra kiosken i SuperBrugsen, Kerteminde, fra den 17. december. Resterende billetter sælges ved indgangen til hallen fra kl. 14.15. Billetprisen er 120 kr., og børn i følge med voksne har gratis adgang.Kerteminde Ugeavis skrev 27. november 2012:

og Kerteminde Ugeavis igen fornylig:Tilbage      
Til toppen