Tilbage       Til bunden

PRESSEMEDDELELSE


Nytårskoncert i Kertemindehallen søndag den 18. januar 2015


Det sidste år har været præget af, at man rundt omkring har markeret 150-året for krigen 1864. Men Hindsholm Musikforenings Orkester mener, at der også i 1865 fandt ting og sager sted, som det er værd at markere 150 året for. Hvad det er, orkesteret ønsker at mindes, kan man opdage, hvis man kommer til nytårskoncert i Kertemindehallen søndag den 18. januar kl. 15.00.

Henning Kjær står i spidsen for det forenede Hindsholm Musikforenings Orkester / Aarslev Symfoniorkester, og koncerten indledes med indtogsmarchen fra Johann Strauss’ operette ”Zigeunerbaronen”. Her medvirker også koret Sine Nomine, der ledes af Claus Clausen.

På programmet står bl.a. et helt specielt nummer. Da man i 1997 kunne fejre 150 året for den første danske jernbanestrækning, dirigerede den jernbanebegejstrede Michael Schønwandt Odense Symfoniorkester ved en koncert, der foregik på jernbanemuseet, og her blev der spillet en ”Fyens Jernbanegalop” af C. C. Møller (mest kendt som komponist til Aarhus Tappenstreg). Man havde kun en klaverudgave, men nummeret blev arrangeret for symfoniorkester af Asger Bondo, som også er en god bekendt af Hindsholm-orkesteret. Han har velvilligt stillet noderne til rådighed, så man nu igen har mulighed for at høre dette festlige men meget sjældent spillede stykke jernbanemusik.

Koncertens kvindelige sangsolist er koloratursopranen Lise Bech Bendix. Hun bor i Nyborg og har netop afsluttet sin uddannelse fra konservatoriet i Aarhus med debutkoncert 24. oktober. Ved nytårskoncerten vil hun synge en arie, som er kendt af alle, der har læst tegneserien Tintin, men som de færreste af dem vist nogensinde har hørt: Juvelarien fra Gounods opera ”Faust”. Desuden står bl.a. ”Regimentssangen” fra Donizettis opera ”Regimentets Datter” på programmet.

Skuespilleren Torben Iversen medvirker også ved koncerten. Han skal - naturligvis - optræde som H. C. Andersen. Det sker som solist i et potpourri af melodier fra filmen ”Hans Christian Andersen”; men publikum vil også møde ham i rollen som Jeronimus i Carl Nielsens opera ”Maskarade”, og endelig skal han være fortælleren i et eventyr af en helt anden karakter end de H. C. Andersenske, nemlig Hans Schreibers ”Et musikalsk eventyr”, også kendt som det med den tykke og den tynde. Her er det Nenia Brassband / FDF’s orkester under ledelse af Michael Thrane, der leverer musikken.

Brassbadets afdeling er i øvrigt alsidigt sammensat med bl.a. et udtog af musicalen ”Jesus Christ Superstar”, forspillet til 2. akt af Carl Nielsens opera ”Saul og David” og Højby Skyttemarch, som er komponeret af Carl Nielsens far Niels ”Maler” på opfordring af den senere konsejlspræsident (statsminister) Klaus Berntsen.

Kiosken i SuperBrugsen, Kerteminde, står fra den 15. december for forsalget af billetter. Billetprisen er uændret 120 kr, og børn i følge med voksne har gratis adgang. Resterende billetter sælges på koncertdagen ved indgangen fra kl. 14.15 .


Se plakaten i fuld størrelse, klik på billedet


Se programmet i fuld størrelse, klik her


Foromtale i Fyens Stiftstidende 16/1

Se anmeldelsen fra Kjerteminde Avis

Anmeldelse i mitfyn.dk 19/1/2015, Klik     HER


Tilbage       Til toppen