Om "Symphonic Playground":

"Vi har netop færdigudviklet et software, som giver den klassiske musiker mulighed for at opleve sig selv som centrum af et professionelt orkester. F.eks. kan man udelukke en valgfri stemme og indspille sig selv. Desuden kan man dele sine indspilninger med andre brugere af softwaret eller på Facebook. På sigt bliver det også muligt at starte sine egne værker og indspille dem med andre brugere, ligesom det bliver muligt for orkestre at indspille og sælge deres værker på sitet. 

Vi har netop lanceret første åbne betaversion af programmet og har derfor brug for hjælp til at teste og videreudvikle det.  Vi håber derfor at du vil gøre brug af muligheden og rapportere om dine oplevelser og ideer via 'feedback' knappen i programmet. Du må også meget gerne sprede budskabet om dette nye program i dit musikalske netværk. 

 

 Du kan downloade programmet på følgende link: www.symphonicplayground.com

Bedste hilsner, Anders Halkier" 
-- Telefon: +45 5047 2218

26/4 er sendt denne tilføjelse:
Kære Musikere. Symphonic Playground er kommet flyvende fra start! Vi har indtil videre opnået at få brugere fra over 20 forskellige lande og vi arbejder videre på at skabe et musikalsk netværk, som når hele kloden rundt. Siden vores første release har det været vores ønske at skabe nye muligheder for jer og jeres eventuelle orkester - altid med et ønske om at fremme jeres musikalske sparring og oplevelser. Således har vi netop færdiggjort en række nye værker, som nu er at finde i ’library’. I kan nu finde en af Mozarts mest spillede strygekvartetter 'Jagtkvartetten’, Mendelssohns berømte Bryllupsmarch, samt fem duetter for piano og soloinstrument: ’Träumerei’ fra en af Schumanns mest anerkendte værker Kinderszenen, ’Meditation' fra operaen Thais skrevet af J. Massenet, 2 fløjteduetter af datidens kendte komponist og fløjtenist Johann Joachim Quants, samt ’Romantic piece no. 1 ’ fra Dvorak’s cyklus af fire romantiske stykker.


Vejledning v. Torben.
1) Hent programmet via ovennævnte link. Det er en zip-file (pakket fil), der ved udpakning giver et installationsprogram. Følg vejledningen der. Før man kan hente det, skal man registrere sig med et brugernavn og en emailadresse og vælge instrument. Alle strygere og træblæsere kan vælges, af messing kun horn (!).

2) Under "Library" øverst tv. ses udvalget af musikstykker, man skal downloade dem før de kan bruges. Under "play and record" øverst tv. ser man så en afspiller og man kan få indlæst sit valgte stykke og høre det. Man kan slå enkelte stemmer fra ved at trykke på "Mute" og selv spille med, hvorved noderne dukker frem på skærmen og følger afspilningen.

3) For at optage sin præstation skal man tilslutte et sæt hovedtelefoner i stedet for computerens højttalere samt tilslutte en mikrofon til computeren, lyserød er standardfarve for mikrofonindgangen i nutidens lydkort. Man kan så følge orkestret i hovedtelefonerne, samtidig med at det, man selv spiller, optages med mikrofonen. Det lyder lidt teknisk, men det lykkedes for mig. Man skal bagefter vælge, om optagelsen skal kunne høres af de øvrige medlemmer eller kun af dig selv.

4) Optagelsen gemmes online, men man kan eksportere den til sin computer som mp3. Desværre virkede det ikke som forventet, idet min stemme i Bachs Air blev forsinket mere end ½ slag i den eksporterede mp3.


Klik her for at gå tilbage